Super makkelijk recept met witlof in een bijzondere combinatie!
Glutenvrij, dit recept is het lekker vanwege de kaas, dus een melkvrije variant is niet zo makkelijk…..
Ingrediënten
Witlof 4 flinke stronken
Kidneybonen (2 blikken van uitlek gewicht 250 gr)
Potje tomatensalsa - mild of pittig [met kleine kinderen een milde variant kiezen] (Let op de ingrediënten; verschillende merken voegen andere ingrediënten toe!)
Verse tomaten (4 grote in plakken gesneden)
Nacho chips (1 zak naturel smaak)
Geraspte kaas (voor wie op de calorieën wil letten, is gerijpte 30+ kaas een goed alternatief van de normale oude kaas).
Zout en Peper
Materialen
Ovenschaal
Ovenschaal
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Witlofstronken door midden snijden en ontdoen van harde (bittere) kern en in stukken snijden van 3-5 centimeter. Even koken in water tot ze beetgaar zijn (ong. 5 minuten). Afgieten en laten uitlekken.
Ovenschaal invetten, witlof onderin doen. Eventueel bestrooien met vers gemalen zeezout (de salsa en kaas zijn ook zout dus het is niet perse nodig).
Dan erbij doen (in de juiste volgorde):
- Kidneybonen uitgelekt
- Salsa saus
- Totmaten
- Nacho chips beetje fijn gemaakt
- Geraspte kaas erover doen
In de oven zetten gedurende 30 minuten.
Maak er eventueel zelf een Guacamole bij
Voor de liefhebbers staan er vele recepten op internet, hier volgt er eentje:
1 (eet)rijpe avocado, gepureerd met vork
Uitje heel klein gesneden
1 tomaat aan hele kleine blokjes gesneden
Beetje tabasco
Zout en peper naar smaak
Citroensap
Alles door elkaar mengen en even wegzetten (10 minuten).
Allergie informatie
Glutenvrij, Notenvrij, Schaaldiervrij
Super easy recipe with Chircory in a special combination!
This recipe is great because of the cheese, a dairy and lactose free version in not that easy….
Ingredients
4 large Chicory stumps
Kidney beans (Leak 2 cans out weight 250 gr)
A jar tomato salsa - mild or spicy [with small children better choose a mild variant] (Check ingredients, different brands use different ingredients!)
Fresh tomatoes (4 large sliced)
Nachos (1 bag natural flavor)
Grated cheese (for those who wants to watch the calories, aged 30 + cheese is a good alternative to the normal cheese).
4 large Chicory stumps
Kidney beans (Leak 2 cans out weight 250 gr)
A jar tomato salsa - mild or spicy [with small children better choose a mild variant] (Check ingredients, different brands use different ingredients!)
Fresh tomatoes (4 large sliced)
Nachos (1 bag natural flavor)
Grated cheese (for those who wants to watch the calories, aged 30 + cheese is a good alternative to the normal cheese).
Salt and Pepper
Materials
Oven bowl
Oven bowl
Preparation
Preheat oven to 200 degrees.
Cut Chicory stump in half, discard hard (bitter) core and slice into pieces of 3-5 cm.
Preheat oven to 200 degrees.
Cut Chicory stump in half, discard hard (bitter) core and slice into pieces of 3-5 cm.
Boil in water until they are al dente (about 5 minutes). Drain and allow to drain.
Grease oven bowl, lay chicory in the bottom.
Grease oven bowl, lay chicory in the bottom.
Optional: sprinkle with freshly ground sea salt (salsa & cheese are salty so it is not really required).
Then add the following (in sequence):
- Kidney beans drained
- Salsa sauce
- Tomatoes- Nacho chips slightly crushed
- Cover with grated cheese
Put in the oven for 30 minutes
Make your own Guacamole
There are many recipes on the Internet for enthusiasts, here's one:
1 (ready-to-eat) ripe avocado, mashed with fork
Very finely chopped onion
1 small diced tomato
A little Tabasco Salt and pepper to taste
Lemon juice
Then add the following (in sequence):
- Kidney beans drained
- Salsa sauce
- Tomatoes- Nacho chips slightly crushed
- Cover with grated cheese
Put in the oven for 30 minutes
Make your own Guacamole
There are many recipes on the Internet for enthusiasts, here's one:
1 (ready-to-eat) ripe avocado, mashed with fork
Very finely chopped onion
1 small diced tomato
A little Tabasco Salt and pepper to taste
Lemon juice
Mix everything together and let it rest (10 minutes)
Allergy information
Gluten free, Nut free, Shell fish free
Enjoy!
Bron: Pirjo's kitchen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten