maandag 28 maart 2011

Lente aardappel en chirizo salade | Spring potato and chirizo salade

hoofdgerecht, bereiden 30 min, 6 personen

Ingrediënten

1 kg vaste aardappels
1 hele chirizo worst, in blokjes gesneden (AH eigen merk is glutenvrij en melkvrij)
2 middel grote uien, gesnipperd
1 groene paprika, in blokjes gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 geel paprika, in blokjes gesneden
2 teentje knoflook, fijngesneden
3 el olijfolie extra vierge
1 pak vers koriander, grof gesneden
Zout en peper na smaak

Materialen

Bakpan met zware bodem, kookpan voor de aardappels



Bereiden

Kook de aardappels tot dat ze gaar zijn. Giet het water af en laat ze koelen. Snij in klein blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
Bak de in blokjes gesneden chirizo voor 3 minuten op hoogste stand.
Voeg de knoflook en uien toe. Bak tot de chirizo bijna knapperig  wordt (8 min).
Voeg de chirizo mengsel toe aan de aardappels. Meng voorzichtig.
Doe de 3 verschillende paprika kleuren erbij en meng voorzichtig.
Voeg de olijfolie, zout en peper naar smaak.

Allergie informatie

Glutenvrij, Lactosevrij, Koemelkvrij, Pindavrij, Notenvrij, Vis-/Schelp-/Schaaldiervrij, Tarwevrij, Sojavrij

Product tip



AH Grof Chirizo worst 250gr voor €1.75  



  

Main course, preparation 30 minutes, 6 persons

Ingredients

1 kg firm potatoes
1 whole chirizo sausage, diced (make sure the brand you use in gluten-/milk free)
2 medium sized onion, chopped
1 green paprika, diced
1 red paprika, diced
1 yellow paprika, diced
2 cloves garlic, minced
3 tbl extra virgin olive oil
1 pack fresh coriander, roughly chopped
Salt and pepper to taste

Materials

Frying pan with a heavy bottom, Pot voor the potatoes

Preparation

Boil the potatoes until tender. Let them cool and cut into small cubes of approximately 1x1cm
Fry the diced chirizo sausage for 3 minutes on a high stand.
Add the garlic and onions. Continue frying until the chirizo is almost crisp (8 min).
Add the chirizo mixture to the potatoes. Gently mix.
Add the 3 different colours paprika and mix gently.
Add the olive oil, salt and pepper to taste

Allergy information

Gluten free, Lactose free, Milk free, Peanut free, Nut free, Shellfish free, Wheat free, Soy free
Bron: Natascha’s kitchen

1 opmerking: