dinsdag 15 maart 2011

Broccoli met brie en rijst | Broccoli with brie and rice


Ingrediënten
Flinke stronk Broccoli (of twee kleine)
1 grote ui, fijn gesneden
2 tlp olie of boter
250-400 gr room Brie
1 bakje cashewnoten (ongezouten)
Scheut witte win (ook voor kinderen geen probleem: de alcohol verdampt)
(Zilvervlies) rijst



Materialen
hapjespan met deksel

Bereiden
Begin door de rijst volgens de aanwijzingen op de pak te koken.
Ui fruiten in hapjespan met boter of olie.
Broccoli in kleine stukjes heel even koken en laten uitlekken.
Broccoli toevoegen in pan en roerbakken met ui.
Afblussen met scheut witte wijn en even laten nagaren zodat de smaken lekker intrekken.
Brie in stukjes snijden en toevoegen, cashewnoten erbij doen. Deksel op de pan en brie beetje laten smelten.

Rijst op bord doen (in kommetje aan drukken en meteen omkeren voor effect), groetenbrie mengsel erover doen.

Allergie informatie
Glutenvrij, pindavrij, tarwevrij, vis/schelp/schaaldiervrij


main meal, preparation 20 min, 4 persons, vegetarian

Ingredients
Broccoli (big trunk or 2 small ones)
1 large onion, finely chopped
2 tsp oil or butter
250-400 gr. cream Brie
1 cup cashews (unsalted)
Splash of white wine (also for children: the alcohol evaporates)
(Brown) rice,

Materials
Saucepan with lid

Preparation
Start by cooking the rice according to the packaging.
Fry onion in saucepan with butter or oil.
Cut broccoli into small pieces and cook briefly, drain.
Add broccoli to the onions and stir fry.
Deglaze with splash of white wine and continue cooking until the flavours absorb each other.
Add the brie, cut into small pieces, and cashews.
Cover the pan until the brie melts.

Serve the rice on a plate (put it in a small bowl first, press and immediately turn onto the plate), pour the vegetable and brie mixture over the rice.

Allergy information
Gluten free, peanut free, wheat free, fish/shellfish/crustacean free

Bron: Pirjo's kitchen

2 opmerkingen: