Koppert Cress en Gastronomixs organiseren
op 3 december 2012 in Cressperience te Monster de zesde editie van de Tweetjam.
Dit maal wordt deze via social media begeleide kooksessie gecombineerd met een
poging om een wereldrecord neer te zetten. Het is de bedoeling om in één dag
minstens 100 unieke variaties met spitskool te maken. Tijdens het tweetfestijn
zullen dan deze componenten worden uitgewerkt tot volwaardige gerechten.
Er is een belangrijke
verschuiving in de balans op het bord. Groenten beginnen steeds meer terrein te
winnen ten opzichte van vlees en vis, en op termijn is dit wellicht zelfs
noodzakelijk omwille van prijs en duurzaamheid.
De wereldrecordpoging maakt
een statement voor de vele mogelijkheden van “alledaagse” ingrediënten, nu met
spitskool in de hoofdrol. In één dag gaat een zo groot mogelijke groep chefs
zoveel mogelijk bereidingen koken en fotograferen. Doel is om minimaal 100
interessante toepassingen te creëren met de oer-Hollandse spitskool.
Desgevraagd noemt de bovengemiddelde chef maximaal 5 toepassingen van deze
wintergroente, en dat is jammer. Direct na de wereldrecordpoging zijn alle
bereidingen van spitskool beschikbaar op het culinair kennisplatform
Gastronomixs.
Tijdens de tweetjam bereiden
een aantal koks verschillende gerechten, terwijl dit live te volgen is via de
nieuwe media. Tegelijkertijd is er voor kijkers en volgers gelegenheid om met
de deelnemers, via Twitter, te reageren op wat er gebeurt. De Tweetjam is een
nieuwe manier van interactief communiceren met een geïnteresseerd publiek. Het
initiatief is in handen van Koppert Cress en wordt ondersteund door een aantal
vooraanstaande leveranciers in de gastronomie. Met de toepassing van de sociale
media, zoals Twitter en Facebook en moderne technieken, zoals live video (live
streaming) via internet, is het mogelijk ook de jongere generatie professionals
in de gastronomie te boeien en kan een levendige dialoog worden opgezet. Alle
resultaten van deze Tweetjam zijn op de Koppert Cress website en sociale media
terug te vinden.
Gastronomixs, forward with
basics!
Gastronomixs is een culinair
kennisplatform en ideeëngenerator voor chefs en kookliefhebbers. De
initiatiefnemers Inge Meijs en Jeroen van Oijen hebben zich tot doel gesteld om
culinaire kennis en ontwikkelingen te verzamelen en beschikbaar te maken op 1
centrale plaats. Niet specifiek gericht op trends, en zeker niet “moleculair”
maar op de enorme hoeveelheid mogelijkheden die er zijn voor de bereiding van
voedsel wereldwijd.
Meer informatie kunt u vinden op de speciale Tweetjam 6 pagina: www.tweetjam.nu
Geen opmerkingen:
Een reactie posten