woensdag 17 november 2010

Smakkelijk Eten!

Gevulde Paprika’s
hoofdgerecht, bereiden 20 min+ wachten 20 min, 4 personen

Ingrediënten
4 rode paprika's
1 ui, gesnipperd
3 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
300 g rundergehakt
300g basmati rijst, gekookt zoals aangegeven
1 blikje maïskorrels (198 g), uitgelekt
1 el paprikapoeder pikant

Materialen
bakpapier, braadslede
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat of braadslee.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.
Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee.
Voeg het gehakt toe en bak in ca. 3 min. gaar en rul.
Voeg de rijst en de mais toe en breng op smaak met het paprikapoeder en peper en zout.
Vul de paprika's met het mengsel en besprenkel met de rest van de olie.
Bak in ca. 20 min. zacht en gaar.

Allergie informatie
Glutenvrij
Lactosevrij
Melkvrij
Notenvrij
Schaaldiervrij

Product tip

AH Basmati rijst €2,49/ kg












Bron: allerhande van Albert Heijn 11-2010 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten