hoofdgerecht, bereiden 30 min, wachten 8 min, 4 personen
Ingrediënten
1 citroen, schoongeboend
1 stukje verse gember, van ca. 3 cm, geschild
1 bakje platte peterselie (20 g), fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
8 el olijfolie extra vierge
1 pak tuinbonen (300 g, diepvries)
1 schaaltje groene aspergetips (100 g)
2 x 300 g Schotse zalmfilet (stuk), in vieren
Materialen
ovenschaal ca. 20 x 30 cm
Bereiden
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Snijd de gember zeer fijn.
Meng het citroenrasp, de gember, peterselie, knoflook en olie en naar smaak citroensap, peper en zout.
Kook de tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de aspergetips toe.
Giet af en spoel af met koud water. Verwijder met een mesje de lichtgroene vliesjes van de bonen (dubbeldoppen).
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elk stuk zalm met een scherp mes aan de zijkant open tot een envelopje.
Bestrijk ze van binnen met in totaal 3 el van het oliemengsel en vul ze met de aspergetips.
Bestrooi met peper en zout. Leg in de schaal en bak 8 min. in de oven.
Verwarm de tuinbonen met de rest van het oliemengsel in een steelpan.
Verdeel de zalm over 4 borden en serveer met de tuinbonen.
Allergie informatie
Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Notenvrij, Schaaldiervrij
Product tip
AH Dieprvries Tuinboontjes fijn 300gr voor €0.95
We received so many requests to translate our recipe’s into English we’ve decided to do so on the Blog as of today! Yesterday, I made an extremely delicious recipe which isn’t only healthy, it’s simpel and quick to make.
Filled Salmon!
Main course, preparation 30 minutes, 4 persons
Ingredients1 lemon, scrubbed clean
1 piece of fresh ginger, about 3 cm, peeled
1 cup of chopped parsley (20 g
1 clove of garlic, minced
8 tablespoons extra virgin olive oil
1 bag of broad beans (300 g, frozen)
1 cup of Green asparagus tips (100 g)
2 x 300 g salmon fillets (each), quartered
Materials
baking dish approximately 20 x 30 cm
Preparation
Grate the yellow rind of the lemon and squeeze the juice out.
Slice the ginger finely.
Mix together the lemon zest, ginger, parsley, garlic, oil, lemon juice, salt and pepper.
Cook the beans according to package instructions. Add the asparagus tips in at the last minute.
Drain and rinse with cold water. Using a knife to remove the light green husks of the beans.
Preheat the oven to 200 ° C. Slice each piece of salmon with a sharp knife on one side to form an envelope.
Brush the inside of each salmon piece with 3 tablespoons of the oil mixture and fill them with the asparagus tips.
Sprinkle with salt and pepper. Place in baking dish and place in the oven for 8 minutes.
Heat the beans with the rest of the oil mixture in a saucepan.
Divide the salmon among 4 plates and serve with the beans.
1 piece of fresh ginger, about 3 cm, peeled
1 cup of chopped parsley (20 g
1 clove of garlic, minced
8 tablespoons extra virgin olive oil
1 bag of broad beans (300 g, frozen)
1 cup of Green asparagus tips (100 g)
2 x 300 g salmon fillets (each), quartered
Materials
baking dish approximately 20 x 30 cm
Preparation
Grate the yellow rind of the lemon and squeeze the juice out.
Slice the ginger finely.
Mix together the lemon zest, ginger, parsley, garlic, oil, lemon juice, salt and pepper.
Cook the beans according to package instructions. Add the asparagus tips in at the last minute.
Drain and rinse with cold water. Using a knife to remove the light green husks of the beans.
Preheat the oven to 200 ° C. Slice each piece of salmon with a sharp knife on one side to form an envelope.
Brush the inside of each salmon piece with 3 tablespoons of the oil mixture and fill them with the asparagus tips.
Sprinkle with salt and pepper. Place in baking dish and place in the oven for 8 minutes.
Heat the beans with the rest of the oil mixture in a saucepan.
Divide the salmon among 4 plates and serve with the beans.
Allergy Information
Gluten free, Lactose free, Dairy free, Nut free, Crustacean free
ENJOY!
Bron: Albert Heijn website
Geen opmerkingen:
Een reactie posten