Vis met pasta, zeekraal en geroosterde kerstomaatjes
Hoofdgerecht
Neem glutenvrije pasta en het is gluten vrij, melkvrij, vleesvrij, sojavrij.....
Hoofdgerecht
Neem glutenvrije pasta en het is gluten vrij, melkvrij, vleesvrij, sojavrij.....
Ingrediënten
lintpasta 100 gr pasta per persoon (indien gewenst glutenvrije)
stevige vitvis of zalm (+/- 150 gr per persoon, pas de hoeveelheid aan, aan de andere gangen!)
1 bakje (100-150 gr) zeekraal (minimaal 25-50 gr per persoon bij 100 gr pasta per persoon)
5-7 tros-kerstomaatjes per persoon liefst nog aan een steel
voor de sabayon
witte wijn
2-3 eieren (afhankelijk van hoe groot ze zijn)
boter (margarine bij koemelk vrije maaltijd)
Teentje knoflook
olijfolie
wat lekker is, is verse dragon fijn gesneden voor de sabayon
zout en peper naar smaak
lintpasta 100 gr pasta per persoon (indien gewenst glutenvrije)
stevige vitvis of zalm (+/- 150 gr per persoon, pas de hoeveelheid aan, aan de andere gangen!)
1 bakje (100-150 gr) zeekraal (minimaal 25-50 gr per persoon bij 100 gr pasta per persoon)
5-7 tros-kerstomaatjes per persoon liefst nog aan een steel
voor de sabayon
witte wijn
2-3 eieren (afhankelijk van hoe groot ze zijn)
boter (margarine bij koemelk vrije maaltijd)
Teentje knoflook
olijfolie
wat lekker is, is verse dragon fijn gesneden voor de sabayon
zout en peper naar smaak
Kook de pasta zoals op het pak staat aangegeven, laat afkoelen met wat olijfolie erdoor zodat het niet gaat plakken.
Vis in ovenvaste schaal leggen met wat olijfolie of boter of margarine in de schaal, royaal vers gemalen peper en wat zeezout erover doen.
Tomaatjes in andere schaal of diepbord leggen en beetje olie over tomaatjes schenken en zout en peper toevoegen.
Vis samen met de tomaatjes ongeveer 15-20 minuten in de oven zetten.
Als de vis nog 5 minuten in de oven moet staan, alvast olie of boter in pan smelten, teentje knoflook erbij (geperst of heel fijn gesneden naar voorkeur).
Zeekraal toevoegen en even roerbakken. Daarna ook de pasta erbij doen.
Geheel goed doorwarmen, vuur uitdraaien.
Sabayon
2 of 3 dooiers in pan en flinke scheut wijn in pan verwarmen onder goed kloppen met garde (het mag niet koken!). De sabayon wordt luchtig en op dat moment moet je het van het vuur afnemen. Als het wat te dun is, beetje boter toevoegen, weer even verwarmen en goed blijven kloppen als je dat doet! Als het al luchtig genoeg is zonder boter, kun je die gerust achterwege laten!
Dragon als laatste toevoegen met peper en zout.
Borden opmaken
Pasta met zeekraal over de borden verdelen.
Vis samen met de tomaatjes ongeveer 15-20 minuten in de oven zetten.
Als de vis nog 5 minuten in de oven moet staan, alvast olie of boter in pan smelten, teentje knoflook erbij (geperst of heel fijn gesneden naar voorkeur).
Zeekraal toevoegen en even roerbakken. Daarna ook de pasta erbij doen.
Geheel goed doorwarmen, vuur uitdraaien.
Sabayon
2 of 3 dooiers in pan en flinke scheut wijn in pan verwarmen onder goed kloppen met garde (het mag niet koken!). De sabayon wordt luchtig en op dat moment moet je het van het vuur afnemen. Als het wat te dun is, beetje boter toevoegen, weer even verwarmen en goed blijven kloppen als je dat doet! Als het al luchtig genoeg is zonder boter, kun je die gerust achterwege laten!
Dragon als laatste toevoegen met peper en zout.
Borden opmaken
Pasta met zeekraal over de borden verdelen.
Tomaatjes er naast leggen.
Op de pasta stukje vis leggen, sabayon erover gieten en meteen serveren.
Echt heel erg lekker!
Fish with Pasta, roasted cherry tomatoes and samphie
Main course
use gluten free pasta and this recipe is gluten free, dairy free, vegetarian, soy free …..
use gluten free pasta and this recipe is gluten free, dairy free, vegetarian, soy free …..
Ingredients
100gr tagliatelle pasta per person (gluten-free is desired)
a firm white fish or salmon (+/- 150 gr per person, adjust quantity to fit your other courses!)
1 cup (100-150 gr) samphire (25-50 gr per person by 100 gr pasta per person)
5-7 vine-cherry tomatoes per person, preferably still on the stem
the sabayon
white wine
2-3 eggs (depending on how large they are)
butter (use margarine for a dairy free meal)
a garlic clove
olive oil
what’s great is a finely chopped fresh tarragon
salt and pepper to taste
Cook the pasta as instructed on the packaging, cool with some olive oil through it so it won’t get sticky.
Put the fish in an ovenproof dish with olive oil or butter or margarine in the dish, generously season with freshly ground pepper and sea salt.
Put the tomatoes in another bowl or deep plate and pour some oil over them with some salt and pepper.
Put the fish and tomatoes in the over for about 15-20 minutes.
When the fish still has 5 minutes to go in the oven, melt some butter or oil in a pan and add the clove of garlic (preferably crushed or finely chopped).
Add the samphire and shortly stir-fry. Add the pasta.
Heat fully, turn of the heat.
Sabayon
Heat 2 or 3 egg yolks in a saucepan with a dash of wine whilst beating the mixture with a whisk (do not boil). When the sabayon is light you should turn down the heat. If it should get too thin, add some butter (or margarine), heat and keep whisking! If it’s already light enough without butter, please feel free to leave it out.
Finally add the tarragon with salt and pepper to taste.
Make-up Plates
Divide the pasta with the samphire between the plates.
Lay the tomatoes alongside.
Place the fish on the pasta, pour the sabayon over the fish and serve immediately.
Very delicious!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten